DJ Pool – Kongen af halvfemserne

Forestil dig al musikken fra 90’erne i ét langt mix. Hvis der ikke ringer en klokke, når du hører navnet DJ Pool, så er det på tide, du kommer tættere på ikonet.

DJ Pool er fra december 1974. Født og opvokset i Holte, og med en kæmpe forkærlighed for musik. Lige nu siger postnummeret 4000, og det er det nærmeste vi fysisk kommer på DJ Pool. Hans hjemmeside er sparsomt opbygget, og informationerne står absolut ikke i kø for at afsløre det mindste. Fakta vi dog kan holde os til er, at manden står bag et mere end 8 timers langt 90’ermix, som inkluderer ikke mindre end 867 sange.dj_pool_artikel_01

Alle med det mindste kendskab til the nineteenninetees vil fornemme, hvordan Pool selv har oplevet halvfemserne på sit højeste, og brugt alt, hvad det årti har haft at byde på. Ikke blot på musiksiden, men også små lydklip fra For alle, der ikke har lyttet det endnu ligger smagsprøverne fremme på hjemmesiden hér

Mixet er unikt sat sammen, og understøtter til fulde, at DJ Pool de to gange han har stillet op til battle i megamixes på megamixers.com, har vundet konkurrencen. Musikken har greb i alt fra Shabba Ranks ‘Mr. Loverman’, Skee-lo ‘I wish’, Vanilla Ice ‘Ice Ice Baby’, Thomas Helmig ‘Stupid Man’ til Moloko ‘Sing It Back’, Billy Ray Cirus ‘Achy breaky heart’ og Snap ‘Rhythm Is A Dancer’. Magen til megamix har aldrig nærmet sig folket, og det er tydeligt, at der har ligget et kæmpe stykke arbejde i at få 867 sange sat sammen i den helt rigtige rækkefølge. Vi bevæger os fra 60 BPM op til 180, og tilbage igen. Al musikken er fundet i Pools store samling med over 9000 cd’er , og dermed er der betalt for al den musik, han har anvendt. Som Pool selv konstaterer:

‘Jeg synes, at folk skal købe det musik, de kan lide, i stedet for at downloade det ulovligt. Bootlegs har altid været en del af musikscenen, og jeg håber bestemt, at dette mix (Poolmix 1990’s, red.) vil inspirere mange af jer til at købe nogle af de numre, som er blevet præsenteret for jer i Pool Mix Of The 90’s.’

Tilbage til mystikken omkring manden: 184 høj, piercet men ikke tattoveret, går casual klædt – ham kunne vi alle vel være stødt ind i overalt i Danmark. Alligevel skiller DJ Pool sig ud, men det er nok kun de nærmeste som ved, at hans mors stegte lever slår alt inden for madens verden, formentlig grundet, at der hjemme hos konen er forbud mod netop den ret.

Til spørgsmålet om, hvad der kan få DJ Pool til at råbe ‘Hvorfor!?!’ lyder svaret i en top3:

  1. P3 og DR generelt for deres indskrænkede musikprofil og venstrorienterede holdninger og særligt det faktum, at jeg er tvunget til at betale penge til dem via licens. – DET går mig på!

  2. Folk der støtter og sympatiserer med hætteklædte, stenkastende unge, for at de kan få et ungdomshus.

  3. Vi lever i en rimelig civiliseret del af verden og alligevel fungerer vores offentlige transportmidler, DSB, så elendigt – men til gengæld er deres priser rimelige…..nå nej..heller ikke!!

I samme grad er DJ Pool eftertænksom, når han i sit forord til megamixet udtaler sig om musikken fra 1990’erne kontra nutidens musik.

dj_pool_artikel_02“Jeg kan huske, da folk smed tøjet på dansegulvet og dansede på baren, sang eurodanceklassikere som Dr. Bombay, E-rotic, Vengaboys og lignende, uden at tænke over om det her musik var acceptabelt eller ej. Det var ganske enkelt sjov og underholdning.”

“I dag er musik mere om attitude og aggression og det gør det i hvert fald til en anderledes fest ude i klubberne, end da jeg startede som DJ i begyndelsen af 90’erne. Dengang blev selv hiphop og rapmusik lavet til at folk skulle danse og have det sjovt. Husker du klassikkere som 2Pacs ‘California Love’, Naughty By Natures ‘Hip Hop Hooray’ og Jazzy Jeffs ‘Boom Shake The Room’? Man var ikke nødt til at være blevet skudt 9 ganbge eller have fængselsdomme på samvittigheden for at nå toppen af hitlisterne.”

“Misforstå mig ikke, jeg ønsker ikke at lyde som en gammel mand, ‘musikken var meget bedre, da jeg var ung, sonny’, jeg siger blot, at når man sammenligner musikken EFTER 90’erne med musikken I 90’erne, kan det ikke diskuteres, at musikken ikke længere handler så meget om sjov og fest, som det plejede. Det har bestemt andre kvaliteter, som manglede i 90’erne, men jeg savner nu ‘the fun-part’.”

DJ Pools ønske med dette megamix er, at folk – på samme måde som han selv, da han kreerede mixet – vil opleve det som ‘a trip down memory lane’. At det, der tager dig tilbage til en tid, hvor du for det første var meget yngre, men også hvor livet måske ikke på samme måde var så seriøst.

Sætter man DJ Pools ønske op mod, hvad han har formået at skabe, så må jeg ærligt konstatere, at det er lykkes mere end 100% for ham. Han har ramt ALT OG ALLE i dette mix. Om det var dancebølgen man red på sammen med Vengaboys, Ice MC og Whigfield, om man var betaget af Mr. Vaskebræt Peter André, om man levede højt på Fugees’ version af No Woman No Cry, eller var det måske Britney, Tarkan, Shampoo eller Shaggy der prægede væggene via plakaterne fra Mix og Vi Unge, så bliver han i den grad hevet tilbage i en nærmest sagnomspunden tid, som man vel umiddelbart ikke kan tage del i, uden at have oplevet den.

Mit bedste råd til dig, som er nået hertil i artiklen er: Kontakt folkene bag poolmix.net, og se om det er muligt stadig at få fingre i dette unikum inden for 90’ermusik og remixes. Tag den med til en fest, og se hvem der hurtigst kommer på kunstner + titel. Tag den med i herreklubben, og se, hvem der har de bedste historier til netop dét, dét og dét nummer. Jeg taler af erfaring, denne DVD vil formentlig blive en af de vigtigste i dit liv. Lageret er ved at være tømt, men følg anvisningerne herunder, og bestil dit eget eksemplar af denne unikke samling af 90’er-musik, som vi alle husker den. Jeg garanterer, at den gør dit liv bedre.

Hatten af for dig DJ Pool, som forhåbentlig også læser dette. Større respekt er der ikke mange mennesker der har fået i mit liv.

Artiklen stammer fra livsstilsmagasinet Connery og er lagt online 31. maj 2007.

[ original artikel ]

13 comments

 1. Kenneth Peuss · October 31, 2013

  Hejsa. Jeg har fuldt dig længe på soundcloud og der havde du et lille 80’er mix som startede med love in sibiria og så havde du momses gebis mix, nu kan jeg ikke finde dem? det er så mega fede. Da jeg selv er dj nyder jeg at lytte dem. er der på nogle måder man kan få dem at hører igen? :) MVH Kenneth Peuss

  • Pool Admin · October 31, 2013

   Du kan nu downloade alle mixes fra siden. De sange du søger, kan du finde under Pool Mix DK :)

 2. Søren Svejstrup · October 31, 2013

  Jeg har tidligere haft 90er mixet i fuld længde, men har nok slidt det op, for det bare kørt omkring en million gange på repeat i min gamle krostue, men den er væk nu… Stor Sorg…. Jeg har hentet filerne her fra siden, men savner den lange version…. Kan den på nogen måde skaffes.? Koste hvad det koste vil…

  På forhånd tak.

  • Pool Admin · October 31, 2013

   Hej Søren

   Jeg har ikke umiddelbart det samlede 90’er-mix ved hånden. Til at starte med, så må du nøjes med de syv mix splittede op og så lave en afspilningsliste.

   Jeg håber du finder en løsning.

   God jul!

   • Anonymous · October 31, 2013

    Jeg har den lange version liggende i mp3 version hvis du mangler den til siden!

 3. Christian Høgh · October 31, 2013

  Til Søren Svejstrup:

  Der findes en lille app der hedder JoinTogether (både til PC og Mac).

  Via den kan du let “splejse de 7 mixdele sammen til ét langt mix, uden at skulle ind og lave nærmere lydredigering.

  Det er i hvert fald det jeg har gjort, for at få den fulde længde uden afbrydelser :)

  • Pool Admin · October 31, 2013

   Tak for tippet.

 4. Thomas · October 31, 2013

  Jeg købte dette fantastiske 90`er megamix da det udkom. Det har fanme kørt lige siden og bliver aldrig træt af det. Er selv årgang 1977 så 90`erne var min ungdom bag mixerpulten både mobildiskotek og klub. En fuldstændig fantastisk tid!!!! og det megamix er simpelthen det FEDESTE EVER FUCKING MADE!!!!! :-)

 5. Lasse · October 31, 2013

  hvornår kommer der et mix’et for de seneste 2 årtier? :)

 6. Michael · October 31, 2013

  Hejsa.
  Ville høre om der kommer fra dig. ??? Måske et 00’er og 10’er mix. ??
  Har nu hørt dine mix i mange år, og savner noget nyt fra dig.
  Hilsen en stor fan

 7. fiorini · October 31, 2013

  the best megamixes ever ,and ever, respect Mr deejay Pool.
  I never see a work like these, it’s just perfect! Congratulations .
  Have you a on line couse ?

 8. B.P. Emma · October 31, 2013

  Jeg sku’ hilse fra Onkel Finn og spørge, hvor hans royalties er for brugen af Diskofils musik i dit mix, som du sælger og tjener penge på….

  • Pool Admin · October 31, 2013

   Du må hilse tilbage og sige tak for musikken. :)